RSS

Diş, Yeniden...

Diş hediğinin üzerinden beş sene geçti. Etobur bireylerin dünyasına hoşgeldin demiştim. Artık tam bir insan olma yolundaki son adımı da atmıştı Duru böylece. Süt dişleri çıkmaya başlamıştı.

Şimdi o dişler görev sürelerinin sonuna gelmeye başlıyorlar. Alt ön dişlerden soldaki, sallanmaya başladı. Duru haberi telefonda verdi bana, "dişim sallanıyor baba" dedi.

Kendisi sallanan dişin ağrısını börek yerken diş etinin çizilmesine bağlamış, annesine durumu anlatmış. Annesi ağrıyan yerin sabah geçeceğini söylemiş, ancak sabah olmasına rağmen ağrı geçmemiş. Annesi dikkatli bir şekilde inceleyince dişlerden birisinde bir farklılık tespit etmiş ve dişin sallandığı ortaya çıkmış.

Hayatının yeni bölümüne hoşgeldin Duru'm. Büyüdükçe çocukluğa dair nesneler azalır, büyüklerin dünyasına dair şeyler doldurur oraları. Çocukluk, bir telafi ocağıdır. Hata yapma özgürlüğünü dolu dolu yaşanır. Süt dişlerine kötü mü baktın, olsun, vücudun sana yeni bir şans verecek. Bu sefer gelen dişlerine özenli baksan iyi edersin, bir ömür boyu seninle olacaklar bu dişler...

Büyümek, telafinin gittikçe zorlaştığı bir macera. Tüm hayatın sallanan ama düşmeyen dişlere olan endişen gibi sürsün. Bir an gelsin ve büyüklük hayatının olmazsa olmazları acı, keder, yalnızlık... süt dişleri misali kopsun gitsin senden...

Hayatının yeni dönemi hayırlı olsun kızım. Güzel gözlü, güzel gülen kızım benim...

0 yorum: