RSS

Diş Perisi Uğradı

Diş perisi biz kurban bayramı için Adana'dayken uğramış. Motorlu bir diş fırçası getirmiş. Üzerinde denizkızı prenses Ariel var.

Denizkızı Ariel, Duru için önemli bir karakter aslında. Bezi bırakmakta ağırdan alan Duru için bir hedefti Ariel. Annesine Ariel oyuncağını aldırdı ancak oyuncak kendisine verilmedi. Oyuncak altı-yedi ay boyunca aynı dolapta bekledi. Ara sıra Duru annesinden oyuncağı göstermesini istedi. Annesi oyuncağı gösterdi ama tuvaleti kullanana, bez bırakılana kadar oyuncak kendisine verilmedi. Tuvalet işi tamam olduğu an bebek senindir denildi kendisine. Sızlansa da geri adım atılmadı. Çok da isyan etmedi ama. Akıllı bir insandır çünkü Duru.

Bir gün, artık 2,5 yaşı civarındayken, bez haricinde bir yere yapmaya karar verdi. İşlem bitince tuvaletten çıktı, hiç bir şey demeden bebeğin olduğu dolabın önüne gitti. Parmağı ile dolabın üst rafını, bebeğin bulunduğu gözü gösterdi. Ağzından sadece iki kelime çıktı: "Anne, bebek!"

Bebek anında indirildi, kutusu açıldı, lastikler söküldü, açığa çıkarıldı. Duru başarmıştı.

Şimdi diş perisi Ariel'li fırçayı bıraktı ona. Duru'nun bir endişesi daha vardı. Bir arkadaşının da dişi düşmüştü, Allah bilir artık kaçıncı dişiydi, Peri ona, aldığı diş karşılığında sadece 10 lira bırakmıştı. Duru periyi pek fakir bulmuştu.

Motorlu fırçayı gören Duru bir oh çekti: "İyi bari, Peri fakir değilmiş!" dedi.






0 yorum: