RSS

15 Ay Bitti - Sayılar... Sayılar...

16. ay başlıyor bugün. Şu sıra uzun dönem askerlik onbeş ay mesela. Duru hayat yolunda bir askerlik süresini bitirdi. Üniversite mezunu olsa, izin de kulanmasa beş ay bir hafta yapacaktı ama daha ana okuluna bile gitmediği için onbeş ay yaptırdık ona.

Daha yeni uyandım, uyandık. Kafam bir milyon. Dün de Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi vardı. Büyük ikramiye otuz beş milyon liraydı. O kadar para dörde bölündü. Büyük ikramiye çıkan tüm biletler satılmış, üçü İstanbul'a biri Adana'ya. Para peşimizde resmen, bir gün denk geleceğiz, mutlak...

Duru sen neler yapıyorsun?

Yürüyor, koşuyorsun, konuşuyorsun. İnsanları tanıyorsun. Anne, baba gibi isimlerin haricinde özel isimleri ile bu isimleri eşleştirebiliyorsun. "Nazo kim?" deyince annene, "Mustafa kim?" deyince bana bakıyorsun mesela. Bakıp gülüyorsun, tüm dişlerini göstererek.

Babaanneni, Osman dedeni, Kemal emmini çok nadir görsen de hatırlıyorsun. "Kemal kim?" deyince "emmiiii!"yi yapıştırıyorsun.

Özge teyzenin yeni doğmuş bebeği Bade'yi bir kere görmene rağmen "Bade kim?" deyince "bebeee" deyip, iki elini avuçları yukarı gelecek şekilde birleştirip, küçücük işareti yapıyorsun.

Anneannen senin çok zeki olduğunu söylüyor, hatta yaşına göre biraz fazla. Ben abartmayalım diyorum. Ebeveynlere göre çocukları hep ileri zekalıdır ya. Belki de ihtiyatlı olmak iyidir, belki de potansiyelini görmezden geliyorum. Sen zeki bir kızsın, bu su götürmez bir gerçek. Yine de deha olup olmadığına karar vermek için biraz erken.

Deha olmanın çok da iyi bir tarafı yok, diğer taraftan. Getirisi var, götürüsü var...

Her ne olursan ol, biz seni çok sevdik Duru. Öyle görünüyor ki, sevmeye devam edeceğiz. Hem de bu sevgimiz her gün daha da artacak. Umarım bu sevgiden dolayı aklımızı yitirmeyiz kızım...

0 yorum: